Půjčka bez papírů: Jaké jsou možnosti?

Odkládat si finance na horší časy a pravidelně spořit je pro velkou část obyvatel stále nesplnitelné přání. A tak se často stává, že žijeme tzv. z výplaty do výplaty a když je zapotřebí vyměnit starý spotřebič nebo opravit vůz, potřebná finanční rezerva chybí. O to horší je situace, pokud se nečekané výdaje vyskytnou v době před výplatou. Naštěstí existuje řešení. Nejrychlejší cestou, jak získat peníze, je zažádat si o rychlou půjčku bez papírů.

Půjčka bez papírů: Jaké jsou možnosti?

Klíčové informace

icon

Půjčka bez papírů je rychlý a snadný způsob, jak získat peníze, bez nutnosti zbytečného papírování.

icon

Příjem lze dokázat různými způsoby, například elektronickými výpisy z bankovního účtu nebo elektronickou výplatní páskou.

icon

Půjčku bez papírů můžete vyřídit online, což šetří čas a usnadňuje proces.

icon

Při výběru půjčky je důležité zvážit různé faktory, nejen RPSN. Využití nezávislého srovnávače může pomoci najít nejlepší možnost.

Půjčka bez papírů: Rychlý úvěr bez zbytečného papírování

Půjčka bez papírů neznamená nic jiného než úvěr, který lze získat rychle, snadno a bez nutnosti zbytečného papírování. Řekli byste, že v dnešní době už se bude jednat o samozřejmost, ale není to tak. Stále existuje velká část bank či některých nebankovních společností, které si získání půjčky podmiňují doložením oficiálních dokumentů dokazujících váš příjem. V některých situacích je ale doložení potvrzení o příjmu od zaměstnavatele nebo daňových přiznání spíše na obtíž.

Kdy je čas na půjčku bez papírů?

  • Když na získání půjčky spěcháte a potřebujete peníze ihned. Získat oficiální dokument od zaměstnavatele s razítkem a potvrzeným příjmem může být komplikací ve větších společnostech, které mají mzdové oddělení např. v jiném městě. Potíže činí i malým zaměstnavatelům, kteří využívají služeb mzdových účetní, a proto nemohou potvrzení vystavit ihned na počkání. V takové situaci můžete čekat i několik dní, než dostanete oficiální dokument, se kterým můžete požádat o půjčku.
  • Ve smlouvě máte nižší příjem, než ve skutečnosti dostáváte. Zdaleka ne výjimečná praktika některých zaměstnavatelů, kteří oficiálně vyplácejí svým zaměstnancům méně než ve skutečnosti. Důvodem je placení nižších odvodů ze strany zaměstnavatele, které vám zdánlivě přinese více peněz do vaší kapsy, ale zároveň pěkně zkomplikuje život v podobných situacích.
  • Jste příjemce důchodu či jiných uznatelných dávek. Některé banky či nebankovní společnosti půjčují také ženám na mateřské dovolené, a šanci získat půjčku máte také v případě, že pobíráte starobní či invalidní důchod. Problém nastane, pokud na půjčku spěcháte. Získat oficiální doklad o tom, že jste příjemce důchodu či peněžité pomoci v mateřství, může být záležitost na několik dní.

Půjčka bez papírů? Jde to jen s doložením občanského průkazu

Srovnání půjček na OP

Jak se dokazuje příjem u půjčky bez papírů?

Potvrzení o příjmu od zaměstnavatele, daňové přiznání či důchodový výměr nejsou zdaleka jediné doklady, kterými lze dokázat, že vám každý měsíc obdržíte pravidelný příjem. Existují i další způsoby, kterými lze tuto skutečnost doložit:

  • Elektronické výpisy z bankovního účtu si stáhnete snadno z mobilní či bankovní aplikace a přiložíte k online žádosti o půjčku jako elektronickou přílohu. Poskytovatel půjčky si tak snadno ověří, že vám na účet chodí každý měsíc pravidelný příjem, aniž byste museli vyřizovat oficiální potvrzení.
  • Elektronická výplatní páska poslouží stejně dobře jako elektronický výpis. Pokud vám zaměstnavatel zasílá do interní aplikace či na mail každý měsíc výplatní pásku, stačí je přiložit k žádosti o půjčku ve formě elektronické přílohy a opět jste zproštěni povinnosti vyřizovat oficiální dokumenty o příjmu.
  • Poslední, ale zdaleka nejrychlejší a nejpohodlnější způsob, jak získat půjčku bez papírů. Dovolíte poskytovateli, aby nahlédl do vašeho internetového bankovnictví. Udělením souhlasu umožníte budoucímu věřiteli nahlédnout do vašeho online bankovnictví prostřednictvím vybrané aplikace (Instantor, Kontomatik, TElcoStore apod.). Tyto aplikace fungují na základě směrnice o ověřeném bankovnictví PSD2.

Pomáháme v rozhodování. Srovnejte si půjčky u nás

Srovnat půjčky

Jak získat rychlou půjčku bez papírů?

Naštěstí pryč je doba, kdy jste museli pro půjčku do banky nebo na pobočku poskytovatele půjček. Největší výhodou půjčky bez papírů je skutečnost, že si ji vyřídíte rychle a jednoduše z pohodlí vašeho domova nebo třeba pokud jste zrovna v práci a máte chvíli čas. Nepotřebujete k tomu totiž žádné papíry, jen dva doklady totožnosti a chytrý mobilní telefon, ve kterém si dohledáte všechno potřebné.

A protože po půjčce bez papírů sahá stále více žadatelů, přímo úměrně roste také počet těch, kteří tento úvěr nabízejí. Jak tedy vybrat tu nejlepší půjčku? Ideálně využijte nezávislý srovnávač, který tu nejtěžší práci učiní za vás. Stačí si zvolit kategorii „půjčka bez doložení příjmu“ nebo „půjčka bez příjmu“, což jsou zpravidla ty typy půjček, u kterých není nutné dokládat papírové dokumenty dokazující váš příjem.

Opravdu dobrý srovnávač vám nabídne dokonce také možnost filtrovat jednotlivé možnosti. Můžete si tedy zvolit částku nebo zda si přejete půjčku bankovní či třeba vyplacenou na ruku v hotovosti. A pak už jen vybíráte. RPSN vám napoví, který úvěr je nejlevnější, ovšem zdaleka se nejedná o jediný ukazatel, který je zapotřebí při výběru půjčky zohledňovat.

Pak už jenom vyplníte patřičné údaje, nahrajete požadované doklady a vyčkáte na rozhodnutí poskytovatele půjček. Smlouva je v případě schválení půjčky podepisována většinou online, takže nemusíte chodit na pobočku a vše vyřídíte najednou. I proto je půjčka bez papírů rychlou, jednoduchou, a především oblíbenou volbou, jak řešit nečekané výdaje.

Autor:

Iva Grácová

Iva Grácová

Ve světe bankovnictví se pohybuje od roku 2007 a voľný čas věnuje psaní článků převážně finančního charakteru s úvěrovou, bankovní a investiční tématikou.

Zobrazit profil

Další články, které by vás mohly zajímat:

Půjčky

20.05.2024

Půjčka na zelené technologie: kdy má smysl?

Půjčka na fotovoltaiku znamená rychlé úspory na účtech i na daních. Kdo ji poskytuje, kolik stojí, jaké jsou podmínky a kde získat dotaci? Dozvíte se v článku

Půjčky

19.04.2024

Reverzní hypotéka: peníze za vaše bydlení, ale bez stěhování a bez splátek

Peníze z nemovitosti bez prodeje a stěhování? Jako důchodce můžete využít reverzní hypotéku. Jednorázová výplata, ale i doživotní renta. Kde jsou háčky? Na co pozor?

Půjčky

22.03.2024

Půjčka od lichváře: Jak je poznat? Jak se nenechat napálit?

Půjčka od lichváře je finanční zlo. Lichvář zneužívá tísně klientů a vydělává na sankcich a zabavování majetku. Přitom se mu dá snadno vyhnout. Zjistěte jak.