Půjčky

Půjčky

19.04.2024

Reverzní hypotéka: peníze za vaše bydlení, ale bez stěhování a bez splátek

Peníze z nemovitosti bez prodeje a stěhování? Jako důchodce můžete využít reverzní hypotéku. Jednorázová výplata, ale i doživotní renta. Kde jsou háčky? Na co pozor?

Půjčky

22.03.2024

Půjčka od lichváře: Jak je poznat? Jak se nenechat napálit?

Půjčka od lichváře je finanční zlo. Lichvář zneužívá tísně klientů a vydělává na sankcich a zabavování majetku. Přitom se mu dá snadno vyhnout. Zjistěte jak.

Půjčky

29.02.2024

Vzdělání bez dluhů: Jak financovat studium bez studentských půjček?

Studentská půjčka je nejrychlejší a nejsnadnější cestou, jak financovat studia. Mezi alternativní způsoby patří stipendia, brigády či vzdělávací fondy.

Půjčky

15.02.2024

Půjčka se spolužadatelem

Co je půjčka se spolužadatelem? Kdo se může stát spolužadatelem a jaké jsou na něj kladeny nároky? V čem vám spolužadatel pomůže, a jaká naopak přináší rizika?

Půjčky

19.12.2023

Finanční arbitr: bezplatná pomoc při sporu s poskytovatelem

Úřad finančního arbitra spotřebitelům zdarma pomáhá v řešení sporů ve finančních službách (banky, pojišťovny, směnárny, fondy, nebankovky aj.)

Půjčky

01.11.2023

Půjčka a rozvod: Co se děje s dluhy v manželství a po něm

Rozvod a dluhy: Jak se řeší půjčky v manželství a po něm. Proč uzavírat předmanželskou smlouvu a jak se bránit proti dluhům, za které může váš ex?

Půjčky

25.09.2023

Poplatky za půjčku: Na kolik vás vyjde úvěr?

Kolik stojí půjčka a jaké jsou s úvěrem spojeny poplatky? V čem se liší úrok a poplatek za půjčku? Podrobný přehled všech poplatků za půjčku.

Půjčky

19.09.2023

Vyplatí se předčasné splacení úvěru?

Banky si smí od roku 2016 účtovat za předčasné splacení úvěru pouze zákonem omezenou výši poplatku. Na kolik vás přijde předčasné splacení půjčky?

Půjčky

12.09.2023

Spoludlužník versus ručitel - jaký je v tom rozdíl?

Kdy jste spoludlužníkem z půjčky, a kdy ručitelem? Jak se jejich pozice liší a za co který z nich odpovídá? Kdy o půjčce musíte být informování, a kdy ne?